Anoniem
(Andere soorten)

Stacks Image 131
Stacks Image 132
Stacks Image 3305
Op deze pagina staan foto's van zwammen die ik (nog) niet kon determineren. Ik weet zelfs niet tot welk geslacht ze behoren.

Komt een soort je bekend voor? Herken je het geslacht? Aarzel niet en speel me je determinatie door. Hiervoor gebruik je best het
contactformulier. Alle hulp is welkom!
Anoniem 1

De foto's zijn gemaakt op 29 december 2013. De kleine paddenstoelen groeien op met korstmos bedekte takken in een takkenwal van snoeihout. Ik weet niet zeker om welke houtsoort het gaat. In elk geval géén naaldhout. Vermoedelijk hazelaar of linde. Ik weet ook niet hoe deze paddenstoeltjes zich verder hebben ontwikkeld. Misschien waren ze na de eindejaarsfeesten al verdwenen. Het is ook mogelijk dat het weer tegenzat of dat ik gewoon geen tijd had om foto's te maken. Méér weet ik er echt niet over te vertellen. Zelfs niet of het om boleten, plaatjeszwammen of nog andere zwammen gaat. Met wat geluk duiken ze ooit opnieuw in de tuin op. Mooi zijn ze alleszins.


Soort-1-1

Soort-1-2

Soort-1-3

PijlTop
Anoniem 2

Deze paddenstoeltjes groeien op een laag houtsnippers. De foto's dateren van 26 november 2011. Het bladluisje op de eerste foto (zie hoed paddenstoel rechts) geeft een goed idee van de grootte van de vruchtlichamen van de zwam in dit stadium. De samenstelling van de snipperlaag is onbekend. De foto's zijn in de tuin gemaakt, maar ik weet niet meer waar precies. Het is niet uitgesloten dat het om een laag versnipperd snoeisel van coniferen gaat. Niet uit onze tuin, want die levert uitsluitend loofhout, maar uit die van één van onze buren.


Soort-2-1

Soort-2-2